Što će se desiti ako dijete prestane nositi naočale?

Poštovani, pitam za sina koji ima 11 godina. Nosi naočale već 4-5 godina, jedno oko je 0.50 dioptrija a drugo 1.25. Sada vidi kao 90 posto kaže doktorica, ima astigmatizam. On više uistinu ne želi nositi naočale, sve sam pokušala. Zanima me ako bi prestao i više ne bi nosio naočale što bi se desilo? Da li bi se vid pogoršao ili ne bi ništa bilo? Zašto nositi naočale onda godinama ako laserska operacija sve riješi kada bude punoljetan, koja je razlika? Da li da prestanemo, kažem sve sam pokušala, kada bude punoljetan neka dođe kod Vas da mu maknete dioptriju. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

prestanak nošenja naočala
Dean Šarić
Poštovana,

ništa strašno se neće dogoditi, ali bi barem povremeno morao nositi prepisanu korekciju. Do punoljetnosti i moguće laserske korekcije moguće je riješiti problem mekanim kontaktnim lećama.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

trinaest − 5 =

Back to top button