Kako biti siguran da dijete treba nositi naočale?

Poštovani, ja sam majka četvorogodišnje djevojčice koja je u prethodnih 6 mjeseci počela u krivo gledati TV. Otišli smo oftalmologu koji joj je ustanovio dioptriju +0,75 i počela je nositi naočale. Nakon dva mjeseca otišli smo drugom oftalmologu kako bismo se uvjerili da djevojčica ima problem s vidom, međutim, ruski oftalmolog je ustanovio da ona lijepo vidi i da nema problema s okom, te da ne treba nositi naočale. Sada smo u nedoumici da li treba nositi naočale ili ne? I da li oku može štetiti to što se naočale malo nose a malo ne? U očekivanju Vašeg odgovora, pozdravljam Vas.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dijete treba naočale
Dean Šarić
Poštovana,

ključno je pitanje da li je učinjen skijaskopski pregled – objektivno određivanje dioptrije. Tek s tim podatkom možemo reći da li takve naočale imaju smisla ili ne. Dakle obratite se dječjem oftalmologu koji će učiniti takav pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 − 7 =

Back to top button