Koje su naočalne leće najsigurnije za moje dijete?

Prilikom odabira naočala za vaše dijete, na prvom mjestu bi trebala biti sigurnost. Djeca su sklona nezgodama, kako prilikom igre tako i za vrijeme sudjelovanja u raznim sportskim aktivnostima. U mnogim slučajevima dolazi do ozljede oka, upravo iz razloga što djeca ne nose odgovarajuće naočalne leće.
0 Shares

Odabir naočalnih leća od polikarbonata je najbolje rješenje za vaše dijete. Polikarbonat je plastični materijal koji ima bolja svojstva od običnih plastičnih naočalnih leća. Lakši je i tanji, te najotporniji materijal na tržištu. Sadrži i UV zaštitu, koja štiti od štetnih sunčevih zraka.

stakla za naočale djeca, naočalna stakla za dijete
Foto: Shutterstock

Očni specijalisti za djecu uvijek preporučuju ovakvu vrstu naočalnih leća. Budući da su leće otporne na udarce ne morate se brinuti oko mogućih krhotina stakla, nastalih udarcem lopte ili sportskih rekvizita.

Da bi se na dulje vrijeme očuvala vidna oštrina, polikarbonat naočale leće sadrže i tanki prozirni premaz protiv grebanja.

Ukoliko se vaše dijete planira baviti sportom, pobrinite se da izaberete sigurnosni okvir u kombinaciji s polikarbonat naočalnim lećama. Sigurnosni sportski okviri su napravljeni da izdrže snažan udarac loptom ili npr. teniskim reketom, te tako pružaju bolju zaštitu pri bavljenju sportom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

Optometrija.net

Autori sadržaja na portalu Optometrija.net su isključivo stručne osobe – oftalmolozi, optometristi i optičari. Medicinski sadržaj je informativnog karaktera, te nije zamjena za savjet liječnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

13 + dvanaest =

Back to top button