Da li moje dijete može nositi kontaktne leće?

Većina se očnih specijalista slaže da dijete u dobi od 13 godina može nositi kontaktne leće. Ukoliko razmišljate o tome da vaš tinejdžer nosi kontaktne leće, niže su navedene stavke o kojima trebate razmisliti.
0 Shares

Odgovornost

Kada razmišljate o tome da li je vaše dijete idealan kandidat za kontaktne leće, najprije razmotrite koju razinu odgovornosti ima. Nošenje kontaktnih leća zahtijeva dobar dio odgovornosti. Pravilno čišćenje i briga o kontaktnim lećama je neophodna za održavanje zdravlja očiju. Ako je vaše dijete sposobno pratiti upute očnog specijaliste bez podsjetnika, ono je spremno za nošenje kontaktnih leća.

Izgled

Većina tinejdžera je nesigurno u svoj izgled. Nošenje dioptrijskih naočala ih ponekad čini nesigurnim ili ne prihvaćenim u društvu. Nošenje kontaktnih leća ponekad može tinejdžeru podići razinu samopouzdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Udobnost

Današnje kontaktne leće su dizajnirane na način da pružaju što veću udobnost. Ukoliko se plašite da su kontaktne leće neudobne ili bolne, trebate znati da ih pacijent gotovo ne osjeća ukoliko su pravilno aplicirane.

Sigurnost

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ultra dnevne lece

Kada je riječ o tinejdžerima, kontaktne leće su sigurniji izbor od naočala. Za razliku od naočala gotovo ih je nemoguće razbiti npr. prilikom sporta. Također ukoliko se vaš tinejdžer bavi sportom u kojem su potrebne zaštitne naočale ili kaciga, kontaktne leće su jednostavniji izbor. Kontaktne leće se također ne mogu zamagliti i narušiti vidnu oštrinu kao naočale.

Tinejdžeri i leće, kontaktne lece tinejđeri
Foto: Shutterstock

Prednosti kontaktnih leća nad naočalama

Pročitajte sljedeće: Jesu li kontaktne leće dobar izbor za djecu?

0 Shares
Oglas
Autor

Optometrija.net

Autori sadržaja na portalu Optometrija.net su isključivo stručne osobe – oftalmolozi, optometristi i optičari. Medicinski sadržaj je informativnog karaktera, te nije zamjena za savjet liječnika.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

petnaest + šesnaest =

Back to top button