Preporučujete li konzumiranje vitamina za oči?

Biogelat Lutein AugenPlus, vitamini za očiPoštovani, imam visoku miopiju, terapija nije određena, ali mi prijateljica koja je farmaceut, kaže da bi trebao koristiti neke vitamine. Kaže da su vitamini Biogelat Lutein 10mg AugenPlus dobri. Molio bih Vaše mišljenje. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vitamini za oči, Biogelat Lutein
Dean Šarić
Poštovani,

vitaminska potpora se često koristi kod pacijenata s visokom kratkovidnošću, no nemamo sigurnih zdravstvenih dokaza da nužno pomaže. Naime, danas se tako dobro hranimo da su vitaminoze stvar prošlosti. S druge strane takvi preparati u pravilu ne štete, osim ako se uzimaju u ogromnim dozama. Nećete pogriješiti ako ih uzimate, isto tako nismo sigurni da pomažu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 − 3 =

Back to top button