Da li vitaminske injekcije pomažu kod glaukoma?

Poštovani, bolujem od dosta teškog glaukoma na lijevom oku. Vid od rođenja nije bio razvijen a na desnom nakon tlaka od 42 mmHg, vidno polje je prepolovljeno. Nakon hospitalizacije sam pod kapima i vrijednostima tlaka od 14 do 18. Molim Vas da mi kažete ima li smisla i djelotvornosti jačati živce, a s time i vidni živac kod neurologa različitim injekcijama vitamina i nečega što on kaže da hrani živce, npr. magnezij, te stimulira njihov rad? To također radi i elektro stimulacijama te medikamentima koji pospješuju mikrocirkulaciju. Glave živaca su atrofične i blijede, na desnom oku za sada oštrina još uredna. Hvala vam na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vitaminske injekcije glaukom, injekcije vitamina očni tlak
Dean Šarić

Poštovani,

ključ terapije kod Vas je postizanje optimalnog očnog tlaka. Vitaminska podrška ne škodi, no nemamo jasnih dokaza da je djelotvorna u slučajevima kao što je Vaš. Elektrostimulacije nemaju smisla.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan + 1 =

Back to top button