Koliko se vremenski treba koristiti terapija za glaukom?

Poštovanje doktore Šarić! Zanima me koliko godina ili koliko se vremenski treba koristiti terapija za glaukom? U biti koliko treba proći vremena da bi se obavila operacija glaukoma? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

koliko vremenski treba koristiti terapija za glaukom, koliko dugo traje terapija glaukoma
Dean Šarić
Poštovana,

terapijom, a ako to nije dovoljno i operativnim zahvatima nastojimo postići “ciljani tlak”, odnosno tlak kod kojeg ne bi dolazilo do daljnjeg oštećenja vidnog živca. Terapija kojom se postigne takav tlak koristi se doživotno, a ukoliko to nije moguće odlučuje se na operativni zahvat koji može u potpunosti zamijeniti terapiju (ali i ne mora – ovisno o postignutom tlaku). Da pojednostavimo: cilj liječenja je postići optimalni tlak uz što manje rizika.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 − 6 =

Back to top button