Da li se iza operacije glaukoma nastavlja terapija?

Poštovani doktore, da li se iza operacije glaukoma nastavlja terapija Xalatana ili neka druga terapija? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

terapija nakon operacije glaukoma
Dean Šarić
Poštovana,

Terapija ovisi o tlaku koji se želio postići operacijom, tzv. “ciljani tlak”. Ako je to postignuto terapija nije potrebna. Ako ne, potrebna je i terapija ali jedino u dogovoru s operaterom, odnosno nadležnim oftalmologom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Postovani,pravila sam trabuloktomija na desno oko april 2018,i na levo oko maj 2018.Pre 2 dana na kontroli ,
    ocni tlak na desno oko mi je 20,a na levo 24.Moj oftalmolog mi je rekao da nakon operacije ,aparat za merenje ocni tlak pokazuje nerealno povisan ocni tlak.Jako sam zabrinuta,molim Vas volela bi da cujem Vase misljenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

7 + 16 =

Back to top button