Postoji li razlika u receptu dioptrija za naočale i leće?

Poštovani, zanima me da li postoji razlika u receptu za dioptriju za naočale i leće? Konkretno moja dioptrija je za naočale:

D: -3; cyl: -1; AX 165
L: -2; cyl: -0,75; AX 25

Konkretno AX 25 nema na kontaktnim lećama, a dosada su mi neki doktori govorili da za lijevo oko ne trebam leće za astigmatizam. Molim Vas za vaše mišljenje.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dioptrija naočale i leće razlika
Dean Šarić
Poštovana,

kut cilindra na kontaktnim lećama je uglavnom na okrugle brojeve, no to ne znači da se ne može fitati leća koja ima najbližu vrijednost kuta. Također, postoje leće sa cilindrima na svim stupnjevima. Ako se i bez cilindra postiže 100% vida, može se ordinirati i leća bez cilindra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × dva =

Back to top button