Gdje kupiti kontaktne leće?

S važećim receptom za kontaktne leće imate mogućnost kupiti kontaktne leće na različitim mjestima; u zdravstvenim ustanovama, očnim optikama ili putem internet trgovina, putem telefona ili e-maila. Donosimo nekoliko savjeta gdje izvršiti “pametnu” kupnju kontaktnih leća.
0 Shares

Gdje je najsigurnije kupovati kontaktne leće?

Kada je kupnja kontaktnih leća u pitanju velika većina traži najbolje cijene i ponude, ali je isto tako pametno uzeti u obzir dostupnost, uslugu, praktičnost, sigurnost i najvažnije zdravlje.

Očne optike su odlično mjesto za kupnju kontaktnih leća. Većina optika ima odmah dostupne kontaktne leće, budući da imaju veće količine leća na stanju po pristupačnim cijenama (kontaktne leće za astigmatizam se uvijek zasebno naručuju). Optike s očnim ordinacijama pružaju mogućnost kontrole dioptrije i prednjeg očnog segmeta oka, što je vrlo bitno za sigurniju narudžbu, a naposljetku i za zdravlje vaših očiju.

kontaktne lece gdje kupiti, gdje kupiti kontaktne leće
Foto: Shutterstock

Zdravstvene ustanove – uobičajena procedura nalaže da se nakon pregleda naručuju kontaktne leće u vašoj dioptriji i odgovarajućim parametrima, te vas kontaktiraju kada su dostupne. Sigurnost je na taj način zajamčena.

Online internet trgovine – imate mogućnost naručiti proizvod u bilo koje doba dana, bilo koji dan u tjednu. Ova pogodnost može imati posljedice ukoliko niste sigurni u odabir prodavača. Narudžba preko online trgovina pruža određeni rizik, može doći do isporuke pogrešnih parametara kontaktnih leća, a povrat novca je otežan. U nekim slučajevima dolazi do isporuke kontaktnih leća koje se bliže isteku roka valjanosti, dakle i tu je prisutan određen rizik. Osim velikog rizika, drugi nedostatak je dodatan trošak dostave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Budite pažljivi u odabiru online trgovine, jer često nemate direktan kontakt s tvrtkom, te bi rješavanje bilo kakvog problema moglo dugo potrajati. Ukoliko ne dobijete kontaktne leće koje ste naručili, trebate odmah prijaviti problem izravno u tvrtku koja ih opskrbljuje. Ovakav problem Vam se sigurno neće dogoditi u optikama ili zdravstvenim ustanovama.

Možda će vas također zanimati: Kontaktne leće: Što treba znati prije kupnje?

0 Shares
Oglas

Optometrija.net

Autori sadržaja na portalu Optometrija.net su isključivo stručne osobe – oftalmolozi, optometristi i optičari. Medicinski sadržaj je informativnog karaktera, te nije zamjena za savjet liječnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

trinaest + trinaest =

Back to top button