Gdje kupiti kontaktne leće?

gdje kupiti kontaktne lece, kontaktne lece gdje kupiti

S važećim receptom za kontaktne leće imate mogućnost kupiti kontaktne leće na različitim mjestima; u zdravstvenim ustanovama, očnim optikama ili putem internet trgovina, putem telefona ili e-maila. Donosimo nekoliko savjeta gdje izvršiti “pametnu” kupnju kontaktnih leća.

Gdje je najsigurnije kupovati kontaktne leće?

Kada je kupnja kontaktnih leća u pitanju velika većina traži najbolje cijene i ponude, ali je isto tako pametno uzeti u obzir dostupnost, uslugu, praktičnost, sigurnost i najvažnije zdravlje.

Očne optike su odlično mjesto za kupnju kontaktnih leća. Većina optika ima odmah dostupne kontaktne leće, budući da imaju veće količine leća na stanju po pristupačnim cijenama (kontaktne leće za astigmatizam se uvijek zasebno naručuju). Optike s očnim ordinacijama pružaju mogućnost kontrole dioptrije i prednjeg očnog segmeta oka, što je vrlo bitno za sigurniju narudžbu, a naposljetku i za zdravlje vaših očiju.

kontaktne lece gdje kupiti, gdje kupiti kontaktne leće

Zdravstvene ustanove – uobičajena procedura nalaže da se nakon pregleda naručuju kontaktne leće u vašoj dioptriji i odgovarajućim parametrima, te vas kontaktiraju kada su dostupne. Sigurnost je na taj način zajamčena.

Online internet trgovine – imate mogućnost naručiti proizvod u bilo koje doba dana, bilo koji dan u tjednu. Ova pogodnost može imati posljedice ukoliko niste sigurni u odabir prodavača. Narudžba preko online trgovina pruža određeni rizik, može doći do isporuke pogrešnih parametara kontaktnih leća, a povrat novca je otežan. U nekim slučajevima dolazi do isporuke kontaktnih leća koje se bliže isteku roka valjanosti, dakle i tu je prisutan određen rizik. Osim velikog rizika, drugi nedostatak je dodatan trošak dostave.

Budite pažljivi u odabiru online trgovine, jer često nemate direktan kontakt s tvrtkom, te bi rješavanje bilo kakvog problema moglo dugo potrajati. Ukoliko ne dobijete kontaktne leće koje ste naručili, trebate odmah prijaviti problem izravno u tvrtku koja ih opskrbljuje. Ovakav problem Vam se sigurno neće dogoditi u optikama ili zdravstvenim ustanovama.

Možda će vas također zanimati: Kontaktne leće: Što treba znati prije kupnje?

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Optical Express nagradna igra 2018


Pošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!