Kontaktne leće u boji

leće u boji, kontaktne leće u boji, kozmetičke leće, obojane leće

Kada se govori o kontaktnim lećama u boji većina ljudi odmah pomisli na mogućnost mijenjanja boje šarenice oka. Takve se leće u optikama nazivaju obojane ili kozmetičke kontaktne leće.

Kontaktne leće u boji omogućuju promjenu prirodne boje očiju na razne boje koje su u ponudi renomiranih proizvođača kontaktnih leća. Za najzahtjevnije nosioce postoji čak mogućnost narudžbe posebno obojanih kontaktnih leća, koje ne pružaju samo originalan izgled, već i potpuno prirodan izgled određenim nosiocima nakon raznih ozljeda oka.

Vrste kontaktnih leća u boji

leće u bojiKozmetičke kontaktne leće mogu se podijeliti na prozirno obojane i neprozirno obojane. Neprozirno obojane leće se koriste za značajnije promjene boje oka i za nosioce koji prirodno imaju tamnu boju očiju. Prozirno obojane leće se više koriste za snažnije izražavanje prirodne boje očiju ili za njeno razjašnjavanje.

Ni jedna vrsta kozmetičkih leća u potpunosti ne prekriva prirodnu boju očiju, stoga rezultati ponekad mogu biti ispod očekivanja. Promijeniti boju tamnosmeđih očiju u svjetloplavu boju sa standardnim lećama je teško. Kako bi nosioc sa svojim novim izgledom bio u potpunosti zadovoljan, najbolje je isprobati leće još na očnom pregledu kod specijaliste.

Iako je središnji dio kozmetičkih leća proziran zbog mogućnosti dobrog vida, neke nosioce ipak smetaju sljedeće poteškoće; ako se leća pri treptanju pomakne ili se značajnije raširi zjenica, obojeni dio leće može privremeno narušiti vizualnu percepciju. Dakako, leća se nakon par trenutaka sama vrati na svoje mjesto, te ovo ne treba doživljavati kao veći problem.

Crazy kontaktne leće

Kozmetičke leće sa najvećom količinom boje, ali i najmanje udobne za nošenje su tzv. “crazy” ili filmske kontaktne leće. Ovaj tip leća se ispočetka koristio samo u zabavnoj industriji, a zatim se trend proširio i na ostatak javnosti. Sada na raznim tulumima možete bez problema imati mačje oči, oči izvanzemaljca i potpuno drugačiji izgled. Nedostatak ove radikalne promjene izgleda je niska propusnost kisika koji kroz leću dopire do oka, stoga je period nošenja ovakvih leća ograničen na minimum.

leće u boji, leće, crazy kontaktne leće, kontaktne leće u boji

Važni savjeti i upozorenja

Kontaktne leće u boji se u društvu često percipiraju kao kozmetika, posebice kada su bez dioptrije. Tako se stvara dojam da za njihovo nošenje i prvu kupnju nije nužna pomoć oftalmologa ili optometrista. To je velika pogreška! Kozmetička leća bez dioptrije, iako služi samo za promjenu izgleda, također dolazi u kontakt sa okom i također postoji opasnost za zdravlje kao i kod nošenja ostalih kontaktnih leća. Bez odgovarajućeg pregleda i prve aplikacije uz pomoć stručnjaka najbolje je ne započinjati sa lećama.

Još jedna pogreška koju si nosioci leća u boji često dopuštaju je isprobavanje leća drugih nosioca. Izbjegavajte posuđivanje leća među prijateljima i obitelji, jer se na leći odmah nakon aplikacije apsorbiraju bakterije s površine oka, koje drugoj osobi mogu izazvati upalu ili veliku iritaciju očiju.

>> Šminkanje i kontaktne leće
>> Pravilna briga o kontaktnim lećama
>> Koje kontaktne leće izabrati?
>> Planirate isprobati nove kontaktne leće?

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Operacija mrene pregled popust
 Komentiraj
 1. RUŽA napisao:

  trebaju mi leća u boji sa ugrađenom pupilom.Bila bi zahvalna da mi odgovorite ako ih imate cjenu i vrijeme stizanja,hvala

 2. MARIO napisao:

  Postovani,

  Mene zanima gdje je moguce kupiti lece u Boji u gradu Zagrebu i gdje je najveci izbor neobicnih leca u boji kao Banshee, Black Wolf eyes itd.

  Hvala

 3. tulipan napisao:

  imam tamno smeđe oči ali htjela bih plave..tako da namjeravam kupit lece..jel ce one prekrit moju smeđu boju..i kakve bi bilo najbolje kupit..i dali bih trebala prije kod okulista?!?
  molila bih odgovor u sto brzem roku,hvala!

  • Optometrija.net napisao:

   Svakako je nužno da posjetite svog specijalista za vid kako bi ste dobili odgovarajuće leće u boji. Potražite aplikacijski centar u kojem možete isprobati leće u boji prije nego ih kupite. Tako ćete najbolje vidjeti koja boja Vam najviše odgovara.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

 4. Mirna napisao:

  gdje se mogu kupiti leca bez dioptrije ? Cekam odg. 🙂 Unapred se zahvaljujem 🙂

 5. Nina napisao:

  Dobar dan htjela bih vas pitati koliko kostjau leca?

  • Optometrija.net napisao:

   Poštovana,

   ovisno koje kontaktne leće Vas zanimaju. Mi se ne bavimo prodajom, već smo informativni portal, ali svakako Vas možemo obavijestiti o preporučenim cijenama određenih modela.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

  • ruza napisao:

   molim Vas kolika je cjena lece u boji s ugradjenom pupilom,hvala unapred,Ruza

 6. Marko napisao:

  ja bih htio znati ako kupimo leće u boji (basnhee ili ice blue) jel moramo imati dozvolu od dokotora i jel su te leće samo za one koje trebaju naočale jer na nenosim naočale i htio bih baš probati te leće molim vas odogovorite.

  • Optometrija.net napisao:

   Poštovani Marko,

   ove leće nikako nemojte kupovati bez odobrenja vašeg oftalmologa. Potrebno je izvršiti pregled kako bi se ustanovilo da li Vam te leće odgovaraju. Leće u boji možete nositi iako nemate dioptriju.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

 7. Elizabeth napisao:

  imate li mozda crvene lece?
  Ako imate,kolika je cijena?

 8. megi nebitno napisao:

  Gdje migu kupiti svjetlo plave lece u Kastelima i koliko kostaju?

 9. Ben napisao:

  Ja sam iz Bosne i Hercegovine tacnije iz grada Tuzle,imam veliku zelju da promijenim boju ociju ali u Tuzli mislim da nema mjesta gdje se prodaju kozmeticke lece.Zanima me da li postoji mogucnost slanja postom i koliko bi me kostalo sve to?

 10. Janja napisao:

  Ja koristim već leća sa dioptrijom,ali bi htjela i u boji. Ja sam iz Bosne i Hercegovine iz Livna,bili ste mi mogli poručiti gdje mi je naj bliže da kupim leća u boji,Ili neku stranicu.
  Unaprijed hvala!!

  • Optometrija.net napisao:

   Poštovana,

   raspitajte se u najbližoj očno optici. Većina ozbiljnih optika ima dioptrijske leće u boji u svojoj ponudi.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net timPošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!