Koje kontaktne leće preporučate – polutvrde ili meke?

Poštovani, dalekovidna sam i nosim naočale od svoje desete godine, sad mi je 17. Htjela bih početi nositi leće, ali imam problem pri odabiru vrste leća. Dvoumim se između mekih i polutvrdih leća. Kako sam čula meke leće su ugodnije za upotrebu, ne žuljaju i lakše se naviknuti na njih, dok se na polutvrde malo teže naviknuti, ali pružaju bolju oštrinu vida za razliku od mekih. S obzirom da mi je dioptrija 4.75 na lijevom a 3.75 na desnom oku, otprilike koji tip leća bi Vi preporučili? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

polutvrde ili meke leće
Dean Šarić
Poštovani,

upravo ste rekli o dobrim i lošim stranama jednih i drugih leća. Pokušajte prije polutvrde, pa ako su Vam previše neugodne pređite na mekane. Činjenica je da su ljudi koji su se navikli na jedne i druge leće uglavnom skloniji polutvrdima, no isto tako stoji da je trend nošenja ipak prema ugodnijim mekanim lećama.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvanaest − 1 =

Back to top button