Kakvo je vaše mišljenje o mekanim toričnim lećama?

Poštovani, moj sin od svoje 5. godine nosi naočale. Već od 10. godine je prešao na polu-tvrde leće koje je jako dobro podnosio do prije nekih godinu dana. Sada se žali da ga jako iritiraju i da želi meke leće. Dioptrija mu je sada u 19-toj godini slijedeća:

7,75 1,25 160
7,25 1,25 30

Naručila sam mu meke leće i na kutiji piše:

7,50 1,25 160
7,50 0,75 40

Zabrinuta sam jer mi je sve drugačije za lijevo oko pa ne znam bi li trebala odustati ili otvoriti ih i dati mu da provjeri kakva mu je oštrina vida. Laik sam i zanima me kako se može odraziti manji cilindar i veći kut? Kakvo je Vaše mišljenje o mekim toričnim lećama? Hvala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

meke torične leće
Dean Šarić
Poštovana,

neka isproba leće i ode provjeriti vid, tj. da li dioptrija odgovara. Meke torične leće dobar su izbor, no treba ih fitati oftalmolog s dosta iskustva s takvim lećama.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ultra dnevne lece

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button