Zašto s kontaktnim lećama vidim bolje nego s naočalama?

Poštovani, na oftalmološkom pregledu 10.04.2014. utvrđena mi je slijedeća dioptrija:

VOD: cc -4,00 Dsph -0,75 Dcyl ax 90: 1,0
VOS: cc -4,50 Dsph: 1,0

Naime, dobio sam naočale ali na njih ne vidim dobro. Nosim kontaktne leće mekane s dioptrijom -4,25 oba dva oka. S lećama vidim jako dobro i nemam problema. Zanima me zbog čega na naočale jako loše vidim? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

loš vid na naočalama
Dean Šarić
Poštovani,

treba provjeriti dioptriju i naočale. Vid s lećama (ukoliko su dioptrije uredu) je logično bolji od vida s naočalama jer je leća praktično dio oka. Udaljenost naočala od oka uvjetuje dodatna izobličenja slike pa je vid nešto lošiji nego s lećama, no to ne smije biti više od par postotaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

10 + jedan =

Back to top button