Zašto su dnevne leće najbolji izbor za vas?

dnevne lece bio true, dnevne lece

Netko je jednom rekao kako je u životu malo stvari koje su važnije od našeg zdravlja – i mi se potpuno slažemo s tom izrekom. Danas se sve više okrećemo zdravijem načinu života pa tako kontroliramo namirnice koje konzumiramo, više vježbamo, učimo se odmarati… ali koliko smo te pažnje posvetili očima? Koliko smo pažnje posvetili osjetu vida pomoću kojega primamo oko 90% informacija.

Ta briga postaje veća ukoliko nosite optička pomagala, a pogotovo leće. Mnogi nisu svjesni da odabirom vrste i marke leća mogu znatno utjecati na svoju kvalitetu života. Štoviše, ne samo na vid, već i na neke druge aspekte života poput raspoloživog vremena, razbibrige ali i na zdravlje.

Često se nalazimo pred dilemom kakve leće odabrati – mjesečne ili dnevne leće. Dok će i jedne i druge izvršiti svoju osnovnu namjenu – omogućiti vam da vidite jasno, koliko ste zapravo bezbrižni i opušteni kada nosite leće?

Iskoristite svoje vrijeme pametnije

Noseći dnevne leće zapravo možete uštedjeti puno stresa ali i vremena. Koliko puta ste u žurbi i nemate vremena kvalitetno očistiti svoje leće ili ste pak umorni, ali to je zadnja stvar koju jednostavno morate napraviti prije nego što se krenete opuštati? Dnevne leće ne treba održavati nakon skidanja. Zamislite na koje sve jednostavnije načine možete iskoristiti to vrijeme.

Smanjite razinu odgovornosti

Oni koji nose leće znaju najbolje da ta jednostavna mala pomagala zahtjevaju određenu odgovornost. Npr. dok nosite mjesečne leće, morate razmišljati koji je datum u mjesecu te morate li staviti nove leće, dok s dnevnim lećama nemate tih briga. Svaki dan imate nove – a nakon nošenja ih jednostavno bacite. Još jedna prednost dnevnih leća je ta što su idealan odabir za one koji leće nose povremeno – time je jedina stvar o kojoj moraju brinuti – imaju li dovoljno leća. Dnevne leće možete nositi i do 16 sati pa tako ne morate niti gledati na sat i mislite jeste li pretjerali u nošenju. Konačno, najveći strah sviju koji nose leće jest njihov gubitak – ako izgubite dnevnu leću šteta nije velika – izgubili ste leću za taj dan, slobodno posegnite za drugim parom koji imate u kupaonskom ormariću.

Odaberite najbolje za svoje oči!

Dugotrajnije leće je potrebno održavati – prije i poslije stavljanja u oči treba ih oprati, odnosno morate ih provući kroz svoje ruke. Svakodnevno se na leći stvaraju depoziti koji se čiste otopinom za leće. Korištenjem jednodnevnih kontaktnih leća nema deponiranja depozita, te su mogućnosti upala i komplikacija smanjene. Tako su leće koje nosite svježije, a vaš vid bistriji.

Dnevne kontaktne lece bio true one day

Niste ljubitelj leća ali ih morate nositi dok se rekreativno bavite sportom?

Uz sve prednosti dnevnih leća koje smo već naveli, valja dodati kako su dnevne leće definitivno bolji izbor za one koji se rekreativno bave sportom, jer ih koristite kada i koliko vama odgovaraju. Možda ne trčite svaki dan, možda se penjete samo vikendom – ali kada nosite dnevne leće, to nije ni bitno – koliko leća kupite – za toliko ste dana sigurni.

Uštedite novac

Birajući dnevne leće birate ne kupovati tekućine za čišćenje leća, a i troškovi ne rastu kada jednu ili obje leće izgubite – šteta nije velika, a pogotovo ako ste je izgubili na povratku iz noćnog izlaska.

Bausch + Lomb Bio true® ONE day – Najbolje za vaše oči

Leće koje su napravljene kako bi eliminirale stres, uštedile vrijeme, učinile svakodnevne aktivnosti kvalitetnijima i jednostavnijima, ali i smanjile mogućnost negativnog učinka nošenja leća na vaše zdravlje.

Pružite sebi najbolje uz Bio true® ONE day kontaktne leće!

  • Napravljana od inovativnog hypergel materijala
  • 78% vode za izuzetnu udobnost
  • Jednaka udobnost nošenja do 16 sati
  • Visoka propusnost kisika garantira svježe i odmorne oči
  • UV zaštita – zaštitita od UV-a i UV-b zraka

Bausch & Lomb dnevne lece Bio true

Iskoristite promotivnu akciju koja traje od 16.05. do 16.09.2016. – uz kupnju svake kutijice Bausch + Lomb Bio true® ONE day 30 pack, dobivate 10 Bio true® ONE day leća GRATIS!

Bausch + Lomb Bio true® ONE day leće potražite u svim boljim optikama!

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Optical Express nagradna igra 2018


Pošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!