Posljedice izravnog uboda u oko na kaktus?

Poštovani, točno prije mjesec dana imala sam izravan ubod u oko na biljku Yuka – u pitanju je kaktus s velikim bodljama. Pri pregledu oftalmologa ustanovljeno je da sam imala sreće u nesreći te nisam oštetila vid, ali je došlo do ozljede spojnice i abrazije rožnice bez spomena stranog tijela u oku. Dobila sam odmah injekciju u oko i određena je terapija kapima i masti Tobradex. Nisam dobro reagirala na tu terapiju, oko se gnojilo i oticalo, pa su mi dali nove kapi Maxitrol i mast Maxidex. Radim u pletioni na strojevima i ima dosta prašine od prediva pa mi je rad zabranjen dok se ne sanira infekcija oka. Prošlo je već dosta vremena od povrede, stanje se normaliziralo malo ali je oko još uvijek krvavo unutra. Po vašem mišljenju dali je normalno toliko dugo da oko bude krvavo i pod infekcijom? Pomalo sam već i zabrinuta.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ubod u oko kaktus
Dean Šarić
Poštovana,

ozljede rožnice biljkama jedne su od najkompliciranijih za liječenje koje je često dugotrajno, a erozije se mogu ponavljati pa se ponekad mora učiniti i laserski terapeutski zahvat.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

6 + 11 =

Back to top button