Ozljeda oka kod djeteta i traumatska mrena

Poštovani, dijete mi se na svoj prvi rođendan povrijedilo, točnije, dobila je štap u oko od svog brata. Dijagnoza je Vulnus perforans comeae cum prolapsus iridis, cataracta traumatica ili traumatska mrena, hyphaema. Već prije 3 mjeseca je trebala ići na drugu operaciju, da u jednoj operaciji izvade konce i očiste kataraktu ali ona je već 4 mjeseca konstantno bolesna pa ne smije pod anesteziju. Već je prošlo 5 mjeseci od kad joj stoje ti konci pa me zanima koliko se još dugo može odlagati operacija? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ozljeda oka kod djeteta, traumatska mrena kod djece
Dean Šarić
Poštovana,

što prije se operira to bolje. S druge strane, ne može se zbog opće anestezije ugroziti život pacijenta. Trebalo bi okupiti oftalmologa, pedijatra i anestezologa da procijene rizike i donesu odluku.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osam − 4 =

Back to top button