Pogoršanje vida zbog korištenja kapi nakon operacije mrene?

Poštovani dr. Šarić, prije 12 dana sam operirala kataraktu u Abu Dhabiju. Sve je bilo uredu do trenutka kada sam 9. dan prešla na korištenje sljedećih kapi: “Prednisolone 0,5%” (pošto arapsko ime ne znam pročitati). Prve kapi (Tobradex – Dexamethasone) su izazivale vrlo jak svrab pa mi je kirurg preporučio ove nove. Već nakon prvog ukapavanja vid se počeo mutiti i u jutru sam otišla na kontrolu. Ali na pregledu mi je doktor rekao da je oko uredu. Molim Vas, da li je moguće da mi je vid vrlo zamućen i da ja ne vidim 50% stvari koje sam vidjela prije samo 3 dana? Da li je moguće da je to efekt kapi? Da li će efekt zamućenja vida prestati nakon trotjednog korištenja kapi? Možete li me posavjetovati? Veliko hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

pogoršanje vida zbog kapi, kapi za oči pogoršanje vida
Dean Šarić
Poštovana,

reakcija na kortikosteroidne kapi ne bi smjela biti tako drastična. Svakako provjeriti očni tlak, jer kortikosteroidi kod osjetljivih ljudi mogu izazvati glaukom. Potrebno je što prije raščistiti zbog čega se dogodio tako nagli pad vida. Javite se oftalmologu sa svom dokumentacijom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedamnaest + 12 =

Back to top button