Na koji način se uklanja pterigij (izraslina u oku)?

Poštovani, imam izraslinu u oku, tzv. pterigij. Kako ga je moguće ukloniti? Postoji li sistem laserom? Za skalpel i šivanje oka mi je rečeno, ali malo mi je to strašno. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

uklanjanje pterigija, uklanjanje izrasline u oku
Dean Šarić
Poštovana,

jedini način je operativni, postoji više različitih zahvata, svakako trebate iskusnog oftalmologa. Ako se učini na vrijeme, zahvat je relativno bezazlen.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan × 3 =

Back to top button