Na bjeloočnici mi se stvorila točkica smeđkaste boje?

Poštovani, na oku mi se stvorila nekakva točka, odnosno na bjeloočnici. Obzirom da trenutno nisam u RH, ne mogu odmah otići oftalmologu. Ne muti mi vid, te također nema boli. U promjeru je cca 1mm i nekakve smeđkaste boje. Možete li mi molim Vas dati nekakvu informaciju jer me počinje panika lovit? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

točkica na bjeloočnici
Dean Šarić
Poštovani,

ako je riječ o promjeni na bjeloočnici vrlo blizu rožnice sa strane nosa nema panike. Najčešće je riječ o pingvenkuli, zadebljanju spojnice koji se može i upaliti. Najčešće je posljedica suhoće, rada na otvorenom, nošenja polutvrdih leća i sl. Ako nije riječ o upali promjena je bezazlena.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Poštovani, imam jednu brigu, radi se o nekim žutim naslagama na bjeloocnici na dijelu prema nosu. Radila sam pretrage krvi i urina i sve ok ali mene i dalje brine od kud i zašto?

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 + četrnaest =

Back to top button