Što je to mrena, a što biona u oku?

Poštovani doktore, što je to mrena, a što biona u oku? Da li su to dvije različite bolesti ili je to ista bolest? Hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Što je to mrena, biona u oku, jačmenac
Dean Šarić
Poštovana,

mrenom najčešće nazivamo zamućenje leće, ali u svakodnevnom govoru naziv se koristi za različite patologije, npr. staračka mrena – zamućenje leće, zelena mrena – glaukom, vanjska mrena – pterigij itd. Za bionu nisam čuo, ali pretraživanjem interneta nalazim da je vjerojatno riječ o jačmencu – upali vjeđa, dakle nikakve veze sa mrenom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × 4 =

Back to top button