Mrlje koje se pojavljuju kad gledam kroz mikroskop?

Poštovani, imam pitanje u vezi oka, naime imam neke mrlje koje mi se pojavljuju samo kad gledam kroz mikroskop, pa mi se ponekad miješaju sa stvarima koje pregledavam. Pitanje je da li ima kakav lijek za uklanjanje tih mrlja ili moram nosit naočale kod gledanja kroz mikroskop? Unaprijed zahvaljujem!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vrtoglavica od jakog svjetla
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je najvjerojatnije o opacitetima u staklovini. U pravilu liječenje nije potrebno. Postoje lijekovi koji “razrijeđuju” staklovinu, a moguća je i operacija. Naravno, ova vrsta lijeka i operacija dolazi u obzir samo u ekstremnim slučajevima.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva + 20 =

Back to top button