Leteće mušice u vidnom polju – trebam li pregled?

Poštovani doktore, ponovno vam se javljam, oprostite, ali me strah, leteće mušice u vidnom polju još imam. Bila sam na pregledu kod oftalmologa i rekao mi je da mi je vid izvrstan, te da će mi te mušice proći kroz par dana, međutim ja to još imam, a prošlo je mjesec dana, da bi bila neki dan opet otišla i da bi mi drugi oftalmolog rekao da to neće nikada proći, da je to puknuće staklovine. To su mi rekli u Sisku.

Mušice nikako ne prestaju, nemam ih jedino kad sam u kući i kad idem spavati. Navečer kad krenem spavati pojavi mi se zeleno svjetlo. Preko dana kad sam na mobitelu imam bljesak oko vidnog polja, doktorica opće prakse mi samo da uputnicu C2 za dioptrijski pregled. Meni treba uputnica za detaljni pregled, ali ona je neda, ne znam više što da radim i ove me mušice skroz izluđuju. Da li mi možete objasniti što mi se dešava, dali je moje stanje ozbiljno? Ja imam samo 20 godina, a te leteće mušice se pojavljuju najviše radi starenja. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

leteće mušice u vidnom polju pregled
Dean Šarić
Poštovana,

najčešće je riječ o nitima staklovine koji su vidljivi naročito na svijetloj podlozi (vedro nebo, bijeli zid i slično). Ne zahtijevaju nikakvo liječenje, no u koliko se naglo pojavi veći broj sličnih simptoma ipak je potrebno napraviti pregled očne pozadine da se isključi patološko zbivanje na retini (mrežnici).

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedamnaest + tri =

Back to top button