Lasersko skidanje dioptrije kod djece?

Poštovani, dijete iz moje obitelji – djevojčica 5 godina, je bila na prvom pregledu kod oftalmologa. Roditelji su primijetili da dijete slabije vidi.

SLOU nalaz uredan.
KRK OD 2,0/-2,50 (20) OS -5,75/-0,25 (60)
FOU Papila N. Opticusa jasnih granica u nivou ostale retine. Levak krvnih sudova centralno postavljen. Arterijsko-venski odnos uredan. Makularni refleksi se dobivaju. Data atropinska skija.
Terapija: Sol.
Atropin 0,5% 2×1.

Nalaz nakon širenja zjenica:
Vod: cc0,9 Tod:10, Vos: cc0.4 Tos: 10.
SLOU nalaz uredan.
SCIA (Sol. Atropin)
KRK OD 0,50/2,25 (100) OS -5,25/-0,25 (80), Rod sa 1.0 (100)=0,9, Rod sa -4,50=0,4,
FOU Papila N. Opticusa jasnih granica u nivou ostale retine, bledja.
FOS Fundus myopicus deg.inc
Dg Anisometropia OD Astigmatismus hypermetropicus OS Amblyopia Myopia.
Polivitaminska terapija.

Liječnik ne preporučuje lasersko skidanje dioptrije, već je dao naočale, desno +1 cyl 100, a lijevo -2,50. Što Vi mislite o operaciji? Dijete je jako zrelo, surađivalo je na svakom pregledu, prihvaća naočale, ali roditelji koji sami znaju što je to dioptrija od oko -5 žele pronaći način da se djetetu operativno skine dioptrija. Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

lasersko skidanje dioptrije kod djece, lasersko skidanje dioptrije dijete
Dean Šarić
Poštovana,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

optimalno je rješenje nošenje kontaktnih leća u kombinaciji s naočalama. Naglasak na kontaktne leće koje za razliku od naočala u potpunosti korigiraju oba oka. Laserski zahvat ne dolazi u obzir u toj dobi.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ultra dnevne lece
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset − 20 =

Back to top button