Kako korigirati vid nakon izvađenih prirodnih leća?

Poštovani, pitala bih u vezi moje mame. Imala je na oba oka -4.00, također ima glaukom, izvađene su joj prirodne leće jer su visile na niti. Sada joj je nakon operacije +7 na oba oka. Ono što mene zanima jest dali je nužna ugradnja umjetnih leća? Može li samo uz pomoć naočala korigirati vid? Predložene su joj kontaktne leće, ali ona ne vidi i nije joj zgodno da ih stavlja. Pitam Vas jer njezin doktor joj nije dao nikakav konkretan savjet što bi bilo dobro. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

korekcija vida izvađene leće, oko bez leće korekcija
Dean Šarić
Poštovana,

mogu se koristiti naočale, vid će biti nešto lošiji nego s kontaktnim lećama, ali ako leće ne može nositi naočale su dobar izbor.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

12 + 6 =

Back to top button