Pojava mrene nakon ugradnje Verisyse leća?

Poštovani, 2008. godine ugrađene su mi Verysas leće radi visoke minus dioptrije. Laser za mene nije bio dobra opcija, koliko se sjećam radi “pomaknute prirodne leće”. Do sada je sve funkcioniralo odlično. Prije mjesec dana upao mi je neki trun u desno oko. S obzirom da nisam bila u blizini grada i liječnika, kapala sam umjetne suze cijelu noć i to je nekako izašlo, ali me je jako greblo sve do jutra. Poslije sam stavljala Torbex mast i stanje se smirilo. Međutim, nakon nekoliko tjedana opet se javilo grebanje u oku, ali ovaj put na hitnoj nisu našli ništa u oku. Dobila sam Ciloksan kapi i nakon nekoliko dana išla na kontrolu u dom zdravlja kod optičara. Optičarka mi je spomenula da bi ti problemi mogli biti uzrokovani ugrađenim lećama i da ako se bude ponavljalo grebanje da odem kod operatera. Obavila sam i taj pregled i savjetovano mi je vađenje ugrađene leće iz desnog oka, skidanje mrene i ugradnja druge leće na mjesto prirodne koja bi ujedno korigirala vid. Kad sam ugrađivala leće nije mi bilo spomenuto da može doći do ovakvih problema. Zanima me vaše mišljenje o predloženom zahvatu, kakve su moguće komplikacije kroz duže razdoblje? Da li će time biti riješen problem mrene ili će se problemi ponavljati? Sada mi se svakih par dana javlja grebanje, pa mi je stavljena terapeutska leća da to ublaži. Stoga planiram zahvat krajem lipnja, ali svakako bih željela još jedno mišljenje, pa Vas molim za brzi odgovor. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Verisyse leće, mrena Verisyse leća
Dean Šarić
Poštovana,

ako je došlo do mrene – zamućenja prirodne leće, onda nemate puno izbora. Riječ je o jednoj mogućoj komplikaciji ugradnje ovakve leće. Na žalost, riziko takve operacije kod Vas je velik. Nošenje leća kod visokih dioptrija ili laserska korekcija je uvijek bolje rješenje od ugradnje leće.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 + 15 =

Back to top button