Suhe oči i nakon ugradnje silikonskih čepića?

Poštovani doktore, imam izrazito visoku kratkovidnost i nosioc sam mekih kontaktnih leća (Proclear -19). U zadnje vrijeme mi se pojavio problem suhog oka, a ugradila sam već silikonske čepiće. Neko vrijeme nakon ugradnje mi je bilo dobro, i sada se opet pojavljuje isti problem. Pokušala sam s kapima Bepanthol, pomognu mi neko vrijeme ali mi zamute leće. Pa imam pitanje, postoji li mogućnost da ti čepići koji su ugrađeni prestanu djelovati ili se možda pomaknu nekako? I postoji li nekakvo drugo rješenje za suho oko? Unaprijed Vam zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

suhe oči silikonski čepići, ugradnja silikonskih čepića
Dean Šarić
Poštovana,

moguće je da su čepići “ispali” ili se suhoća dodatno pogoršala. Potrebno bi bilo provjeriti stanje suznog filma, prisutnost čepića, po potrebi staviti nove, a ako i to ne pomogne postoji još nekoliko vrlo specifičnih tretmana koji Vam mogu pomoći. Obratite se oftalmologu – kontaktologu s dovoljno iskustva. Za više detalja morao bih Vas pregledati.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan + 5 =

Back to top button