Dijete ima dioptriju a ne žali se na glavobolju?

Poštovani, molim Vas za odgovor. Kako su mojoj kćerki na sistematskom u školi rekli da ide očnom doktoru i to ćemo uraditi jer smo tek naručeni idući mjesec. Ali smo bili kod optičara gdje je on kompjuterski odredio dioptriju a mi smo sad u šoku jer nam to izgleda preveliko:

Naočale za daljinu:
Desno oko SPH + 2,00 CYL – 3,50 AXA 70° ili 0 ili 170?
Lijevo oko SPH + 2,25 CYL – 3,50 AXA S°

Za prvu informaciju o njenom vidu mi smo šokirani jer se ona ne žali na glavobolje niti išta. Molim Vas za mišljenje. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dioptrija bez simptoma
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o malo većem astigmatizmu, vjerojatno hipermetropnom. Nikakva panika, potrebne su naočale, možda i kontaktne leće. Nemojte uzimati naočale bez liječničke kontrole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan × pet =

Back to top button