Zašto dijete ima razliku u dioptriji?

Poštovani, imam pitanje vezano za vid moje djevojčice. Nalaz je ovakav:

D.O. PLAN –1.25 AXIS 180
L.O. PLAN +1.00 AXIS 90

Zanima me što znače ovi minusi na D.O.? Također me zanima zašto je ovolika razlika? Djevojčica ima 4 godine. Unaprijed zahvaljujem!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dijete ima razliku u dioptrijama, različita dioptrija na očima
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o astigmatizmu, miopnom na desnom i hipermetropnom na lijevom. Razlika zapravo i nije velika. Potrebno bi bilo napraviti skijaskopiju (ako već nije urađena) i vjerojatno propisati naočale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devet − 4 =

Back to top button