Da li početi s manjom dioptrijom ili odmah s najvećom?

Poštovani, imam 30 godina i danas sam bila prvi put na pregledu. Širili su mi zjenice i ustanovljeno je sljedeće:

VOD sa + 4.25 dsph comb. sa + 1.25 dcyl ax 105 = 1.0
VOS sa + 4.25 dsph comb. sa + 1.25 dcyl ax 80 = 1.0
DG Astigm. hzperm.

Interesira me što Vi preporučujete, dali početi s manjom dioptrijom pa postepeno povećavati ili odmah odrediti veću dioptriju i sipati kapi za širenje zjenica svaki 2. dan po malo dok se oko ne privikne? Ja sam to opisala onako laički, nadam se da ćete razumjeti na što mislim. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

početi s manjom dioptrijom ili najvećom, manja veća dioptrija
Dean Šarić
Poštovana,

počinje se s najvećom dioptrijom koju lako podnosite. Nikakvo kapanje za širenje zjenica ne dolazi u obzir. Određivanje dioptrije prepustite svom oftalmologu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 − jedan =

Back to top button