Staračka dalekovidnost i lasersko skidanje dioptrije

Lasersko skidanje staračke dioptrije, lasersko skidanje staračke dalekovidnosti, lasersko skidanje dioptrije staračke

LASIK operacija omogućuje mnogima da obavljaju svakodnevne zadatke bez nošenja korektivnih leća. Međutim, visoka očekivanja o savršenom vidu bez korištenja naočala ili leća sa sobom nekad donose i velika razočarenja.

Zahvaljujući tzv. staračkoj dalekovidnosti u 40-tima i 50-tima razvija se potreba za nošenjem naočala za čitanje. Čak i da je vaš vid u potpunosti ispravljen LASIK zahvatom, naočale za čitanje će vam biti potrebne jednom kada se staračka dalekovidnost razvije.

U obrnutoj situaciji, ako ste kratkovidni i ne trebaju vam naočale za čitanje, nakon obavljene LASIK operacije te naočale će vam vjerojatno trebati u ranijoj dobi nego bi vam bile potrebne bez obavljene LASIK operacije.

Monovision

Ako ste stariji od 40 godina i zainteresirani za LASIK zahvat (želite smanjiti potrebu za naočalama za čitanje), raspitajte se za metodu korekcije vida koja se naziva “monovision”. Ova metoda na jednom oku osposobljuje vid na blizinu, a na drugom oku vid na daljinu. Na ovaj način, oči rade neovisno jedno o drugom.

Za “monovision” korekciju vida, dominantno oko najčešće postaje oko za vid na daljinu, dok drugo oko postaje oko za vid na blizinu. Ovom metodom, mozak se nauči adaptirati oči da fokusiraju na različitim udaljenostima. Iako se neki teško privikavaju i prilagođavaju ovoj razlici u fokusu (posebice sportaši i osobe koje često voze noću), mnogi se dobro prilagode “monovision-u”.

Naime, mnogi pacijenti stariji od 40, prije LASIK operacije isprobaju “monovision” s kontaktnim lećama i u potpunosti su zadovoljni. Kontaktne leće su najbolja demonstracija “monovision-a” prije zahvata, jer najtočnije pacijentu dočaravaju vid kakav će biti nakon zahvata. Neki pacijenti, u pred-operativnoj procjeni, toliko dobro reagiraju na probnu demonstraciju “monovision-a” s naočalama da im čak nisu potrebne kontaktne leće za privikavanje.

>> Potpuni vodič kroz LASIK zahvat!

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Operacija mrene pregled popust


Pošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!