Postoji li mogućnost da mi se dioptrija popravi?

Poštovani, na lijevom oku mi je dioptrija -1,75 a na desnom “nema dioptrije” jer na njega ne vidim skoro pa nikako, samo obrise. Od 4. razreda osnovne nosim naočale, jer je tek tada utvrđeno da ne vidim na jedno oko, dioptrija na lijevom oku je bila -0,75 a sad, devetnaest godina kasnije dioptrija je -1,75. Pa me zanima da li postoji mogućnost da se popravi dioptrija na oba oka ili je to to?

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dean šarić, da li se dioptrija može popraviti, dioptrija popravi
Dean Šarić
Poštovani,

dioptrija se može korigirati na oba oka naočalama, lećama ili laserom. Koliko ćemo vida postići na lošijem oku ovisi ponajprije o tome koliko se vida u djetinjstvu razvilo. Bez obzira koliko “slabije” oko bilo slabo korekcija se isplati da bi se sačuvao barem postojeći vid.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvanaest − 8 =

Back to top button