Zatvaranje zdravog oka i strabizam?

Poštovani, imam 20 godina i liječim strabizam od svog djetinjstva, te sam imao operaciju u 10-oj godini. Prije godinu i pol obavio sam zadnji pregled i oko je bilo normalno pozicionirano. U zadnje vrijeme primijetio sam da mi oko opet bježi. Zanima me može li se u mojoj dobi vježbom (zatvaranjem zdravog oka) opet vratiti na staro, i u kolikoj mjeri je strabizam opasan u starijim godinama? Unaprijed Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zatvaranje zdravog oka
Dean Šarić
Poštovani,

penalizacija (kažnjavanje) boljeg oka u Vašoj dobi nema smisla. Potreban Vam je pregled iskusnog strabologa da Vam kaže da li i kada u Vašem slučaju ima smisla razmišljati o operativnom zahvatu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri + 11 =

Back to top button