Zašto vidim crni krug na svijetloj površini?

Poštovani, na lijevom oku već duže vrijeme imam crni krug koji se najčešće pojavi na svijetlijoj pozadini. Krug je nekad manji nekad veći i isprekidan je. Što bi to moglo biti? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vidim crni krug, krug u vidnom polju
Dean Šarić
Poštovani,

najčešće je riječ o simptomu promjena u staklastom tijelu, češće kod ljudi sa kratkovidnošću, no moguća su i zbivanja na mrežnici. Ne zvuči opasno no svakako napomenite liječniku te simptome na sljedećem pregledu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Poštovani,

    opazio sam crni krug u pogledu. S pogledom me prati taj krug. Ako stalno gledam u jednu točku, krug nestane.

    Hvala za odgovor i moje poštovanje,
    Nedjeljko Lovrović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osamnaest + četiri =

Back to top button