Zašto s novim naočalama vidim izobličeno i mutno?

Poštovani, molila bih Vas za stručno mišljenje, imam 30 godina. Bila sam u optici na pregledu vida, nakon studiranja sam primijetila da ne vidim dobro, npr. pročitati kućne brojeve, putokaze na dalje od cca 3m, ili sitna slova na reklamama i sl. Napravili su mi kompjutersku provjeru vida, pa s mijenjanjem stakalca, i ispalo je da imam dioptriju desno oko -5,00, cilindar -0,50 i lijevo -5,25, cilindar -0,50. Malo šok da je tako velika jer nije da ne vidim stvari oko sebe, ali ok. Složim se da mi naprave naočale, dobijem, platim dosta, jer moraju stanjiti pa staviti cilindar i sl. Ja na te naočale vidim dobro, ali nekako izobličeno na daljinu, a na bliže od metar mi mutno, vidim gore nego bez njih. Kad sam bila kod njih da kažem da mi nisu dobre, rekli su da je to normalno za tu dioptriju, da bi trebala progresivne. Mene muči zašto mi je doktor onda rekao da nosim naočale obavezno kad vozim, dok čitam, dok sam na računalu, a upravo to ne mogu raditi s njima? Njegove riječi se nikako ne podudaraju s time što su mi rekli kada sam došla reklamirati naočale. Pa me zanima Vaše stručno mišljenje jer imam dojam da su mi samo uz veliku dozu prenemaganja i neljubaznosti htjeli prodati bilo što. Tražit ću svakako drugo mišljenje jer me zanima nošenje kontaktnih leća. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

s naocalama vidim izobliceno, mutan vid s naocalama
Dean Šarić
Poštovana,

progresivi u Vašim godinama ne dolaze u obzir. Iz Vašeg e-maila dobivam dojam da su naočale prejake, a što se tiče cilindra vjerojatno i nepotrebno cilindrične. Ne dajte se prevariti, naočale moraju biti dobre i na blizinu bez ikakvoga korištenja progresivnih stakala. Inzistirajte na drugom mišljenju i svakako tražite povrat novca ili nova stakla ako se pokaže da smo u pravu. Takav način rada baca sjenu na stotine optika koje korektno obavljaju svoj posao.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest + sedam =

Back to top button