Dali odmah uzeti progresivne naočale ili koristiti dvoje?

Poštovani, ukratko; dioptrija lijevog oka +2,50, desnog +2,75, dali odmah uzeti progresivne naočale ili koristiti dvoje, za vid i čitanje? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

progresivne naočale ili dvoje naočale
Dean Šarić
Poštovani,

to ponajviše ovisi o Vama, vašem poslu, navikama i slično. Jedna i druga opcija imaju prednosti i mane. Optimalno bi bilo imati obje varijante i koristiti ih po potrebi. Primjerice dugo gledanje televizije – naočale za daljinu, dugo čitanje – naočale za blizinu. Posao koji sadrži kombinaciju rada na blizu i daleko – progresivi.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − dvanaest =

Back to top button