Ne želim nositi dvoje naočale, koja su rješenja?

Poštovani, od rane mladosti imala sam dioptriju -1.50 na oba oka. Od nedavno mi se pojavila plus dioptrija 0.75, a minus se smanjio na 0.75. Dioptrije nisu velike, ali imam problem jer ne mogu nositi dvoje naočale. Kad sam na nekim predavanjima nosim minus, jer ne vidim na daljinu pročitati što piše, a kad trebam to zapisati u svezku opet ne vidim, jer mi trebaju naočale za blizinu!? Što da radim? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dvoje naočale rješenja
Dean Šarić
Poštovana,

postoje različite opcije osim dvojih naočala koje sada nosite. Moguća je dakle korekcija bifokalnim ili multifokalnim naočalama, kontaktnim lećama ili laserska kirurgija. Posavjetujte se sa svojim oftalmologom što bi bilo najbolje u vašem konkretnom slučaju. Svaka od navedenih metoda ima svoje prednosti i mane.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset − 4 =

Back to top button