Kako lećama ispraviti vid za daleko i za blizu?

Poštovani, imam 41 godinu. Naočale za korekciju vida nosim od 9-te godine. Prije dva mjeseca sam se odlučila za kontaktne leće, jer sam počela imati problem s vidom na blizu. Oftalmolog mi je savjetovao nošenje kontaktnih leća, a “preko” njih po potrebi mali plusić za čitanje. Međutim, nisam zadovoljna. Što se tiče navikavanja na leće, nije bilo problema (softlens). Kvalitetom vida nisam zadovoljna. Prije 4 godine sam nosila naočale s cilindrom 2,5, kojeg su mi kasnije korigirali na 2,75. Leće sam dobila s cyl 1,75. Točnije na lijevom oku sam imala +0,50 sa 2,75 cyl, a na desnom -1,5 sa 2,75 cyl. Leće koje sada nosim lijevo oko samo cyl 1,75, a desno -1,75 sa 2,75cyl. Pregled sam obavila u bolnici, a doktorica mi je rekla da veliki cilindri štete oku, pa ih je smanjila. Imam osjećaj da mi fali i taj plus na lijevom oku. Molim vas savjet!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kontaktne leće za daleko i za blizu
Dean Šarić
Poštovana,

postoji više opcija; jednu su Vam predložili – kontaktne leće za daljinu i naočale za blizinu. Postoje bifokalne i multifokalne leće s kojima bi vidjeli i blizu i daleko. Također postoji opcija monovision – forsiranje jednog oka na daljinu, a drugog na blizinu. Svakako trebate nekog iskusnog kontaktologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 + 1 =

Back to top button