Dali zdravstveno osiguranje pokriva troškove progresiva?

Poštovani, već 38 godina nosim kontaktne leće zbog kratkovidnosti, prvih nekoliko godina tvrde, a zatim polutvrde. Sve preglede obavljala sam u Kabinetu za kontaktne leće bolnice “Sestre milosrdnice”, do pred desetak godina, kada sam postala i dalekovidna, te sada imam tzv. progresivne kontaktne leće, i preglede obavljam u Optocentru u Vlaškoj ulici. Budući da su te leće jako skupe (pregled oko 250 kn i leće 1500 kn), a leće traju svega 2-3 godine, zanima me da li ste u kabinetu bolnice počeli obavljati preglede za progresivne kontaktne leće i naočale (oko 4000 kn), jer bih si i njih sada dala izraditi, tako da mi zdravstveno osiguranje pokrije dio troškova izrade progresivnih kontaktnih leća i naočala. Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zdravstveno osiguranje progresivne naočale
Dean Šarić
Poštovana,

pregled naravno možete obaviti, no osiguranje Vam pokriva samo osnovnu cijenu naočala odnosno kontaktnih leća, tj. oko 100 kuna za naočale i oko 400 kuna za kontaktne leće.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest + pet =

Back to top button