Pokriva li zdravstveno troškove laserskog skidanja dioptrije?

Poštovani dr. Šarić, imam upit po pitanju svoje problematike; od moje 18. godine mi je ustanovljena dioptrija:

vod: c.c. -1,50, dcyl ax 165 = 1.0
vos: c.c. -1,50, dcyl ax 5 = 1.0
PD64
Prepisane naočale za daljinu, datum pregleda je 12.04.2012.

S obzirom da sam radio poslove kod kojih je bio problem s zamagljivanjem naočala, odlučio sam skinuti dioptriju laserom. Moje pitanje glasi; dali sam kandidat za skidanje dioptrije laserom? Također me zanima da li je moguće preko uputnice, tj. zdravstvenog i dopunskog, pokriti troškove te operacije, te da li je moguće na uputnicu kod Vas obaviti sve? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zdravstveno dopunsko lasersko skidanje dioptrije
Dean Šarić
Poštovani,

vjerojatno ste dobar kandidat za operaciju, no to treba ipak utvrditi pregledom. Ovi se zahvati nigdje na svijetu ne rade preko standardnog zdravstvenog osiguranja (osim na Kubi gdje spada u osnovno zdravstveno osiguranje).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

1 Komentar

  1. Nije u redu da osobe sa visokom kratkovidnošću nemaju pravo na lasersko skidanje dioptrije preko hzzo-a.Znaci,imam dioptriju -11 i nema sanse ako nemam novaca da to rijesim laserom.E,sramota.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedanaest − pet =

Back to top button