Ne vidim a dioptrija mi ne pomaže, što napraviti?

Poštovani, 2006. godine na pregledu za vozačku dozvolu ustanovio sam da ne vidim na lijevo oko. Prepisana mi je dioptrija +7 međutim ništa se nije promijenilo. Ovih dana sam ponovo obišao doktore i mjerili su mi dioptriju, međutim samo na +4 mi malo reagira oko. Apsolutno ne vidim, totalno mi je maglovito. Rekli su mi da mi dioptrija i leće ne mogu pomoći, i ništa više, nije bolest nikakva. Gledam samo na desno oko, strah me da li ću ostati bez oka totalno ili mi nisu htjeli reći možda nešto gore? Molim Vas za savjet. Hvala Vam puno.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ne vidim dioptrija ne pomaže
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je najvjerojatnije o slabovidnosti od rođenja uzrokovanoj velikom razlikom u dioptriji. Svakako biste trebali nositi kontaktnu leću na tom oku (ili laserski operirati) da ne gubite dalje vid na tom oku. Bez obzira koliko je vida “ostalo” isplati ga se sačuvati.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvanaest − pet =

Back to top button