Zašto mi se vid pogoršao 10 dana nakon operacije katarakte?

Poštovani, imao sam operaciju katarakte i čini mi se da je vid bio bolji par dana nakon operacije nego desetak dana nakon operacije. Kao da je se dioptrija promijenila. Kao da to nije onako jasno i bistro kao neposredno nakon operacije? Da li se to događa i što može na to utjecati? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

operacija katarakte pogoršanje vida
Dean Šarić
Poštovani,

postoji niz razloga koji mogu uzrokovati slabiji vid u danima iza zahvata, a najčešće je riječ o suhoći uzrokovanoj zahvatom i korištenjem kortikosteroida iza zahvata. Svakako se obratite operateru.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 + deset =

Back to top button