Komplikacije operacije katarakte i povratak vida?

Poštovani gospodine Doc. Šarić, prije otprilike 1. mjesec operirana mi je katarakta lijevog oka u “KBC Dubrava”, između ostalog sam i “glaukomaš”. Drugi dan po operaciji sam ostao razočaran, naime skinuo sam povez s oka i zamijetio da ništa ne vidim, “prst pred okom”, a u popodnevnim satima sam završio na hitnom prijemu KBC Rebro jer mi je očni tlak skočio na 48mm. Javio sam se sutradan doktorici (operatorici) i konstatirala je da “je stražnja kapsula – BIJELA”. Rečeno mi je da se to događa rijetko ali ipak da se događa, i da će se to riješiti laserom, odnosno da se ta “opna” laserom “trga” i da se iza toga kroz par dana “normalno vidi”. Vas kao renomiranog stručnjaka ljubazno molim za kratku oservaciju. Kakve su mi šanse za “povratak vida”? Ovo stanje me stavlja u očaj. Srdačno Vas pozdravljam i unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

komplikacija operacije katarakte
Dean Šarić
Poštovani,

ako je riječ o stražnjoj kapsuli to ne bi trebao biti neki problem riješiti laserom, nije uobičajeno da se ta kapsula zamuti tako brzo. Prije će biti da je ostao sloj lećnih masa koje bi trebalo odstraniti. Iskoristite što ste na Rebru pa zamolite da Vas pogleda netko od operatera katarakte s Rebra.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 + osamnaest =

Back to top button