Zašto me boli glava kada radim nešto na blizu?

Poštovani, rođena sam prije vremena te bila u inkubatoru. Poslije nekog vremena vidjeli su da mi lijevo oko puno bježi, pa su mi operirali oba oka kako kasnije ne bi morali i desno. Nosila sam naočale i flastere do nekog 3 razreda osnovne. Primijetila sam da bolje vidim bez naočala nego s njima i prestala ih nositi. Bilo mi je sve ok do nedavno kada sam primijetila da me boli glava kad radim nešto na blizu. Oči mi se brzo umaraju te vidim odjednom mutno pred očima. Ne znam da li mi se opet vratila ili povećala dioptrija? Unaprijed sam vam zahvalna na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

boli glava rad na blizu
Dean Šarić
Poštovana,

kod Vas je vjerojatno riječ o hipermetropiji za koju morate nositi naočale, barem za blizinu. Potrebno bi bilo prethodno napraviti skijaskopski pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šest + osam =

Back to top button