Visoka kratkovidnost i dizanje teških tereta?

Poštovani doktore, nosim kontaktne leće. Lijevo -18.50 i desno -15.00, s kojima vidim 30 do 40 posto na lijevo oko, a na desno 0,05. Zanima da li smijem raditi poslove koji uključuju podizanje teških tereta? Radi se konkretno o radu na stacionaru, čišćenje i podizanje vreća sa pelenama koje znaju biti dosta teške. Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

visoka kratkovidnost, dizanje teških tereta, velika kratkovidnost
Dean Šarić
Poštovana,

većina oftalmologa u slučajevima kao Vaš preporuča poštedu od teških fizičkih radova, mada nema dokaza da bi takav rad mogao prouzrokovati probleme na očnoj pozadini. Svakako se treba čuvati trauma (udaraca) u području oka i glave, te aktivnosti koje mogu uzrokovati nagle i jake trzajeve glave (borilački sportovi, udarci lopte, bungee jumping i sl.).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 − 6 =

Back to top button