Najbolja korekcija visoke kratkovidnosti samo na jednom oku?

Poštovani, molim Vas za pomoć. Nećakinja mi ima 11 godina, ide u peti razred. Sve je do sada prošla s pet u školi, ali smo joj prije dva dana otkrili da ima na desnom oku -21. fundus je na -17. lijevo oko -0.5. Pregledi prije upisa u školu su svi dobri, vid ok, niti minus niti plus. Upis u prvi razred ok. Sve do četvrtog razreda, onda se požalila da slabije vidi i da joj je mutno. Na pregledu doktorica ništa nije primijetila, ali nam je Ivana priznala da je varala, pa nije do kraja zatvorila lijevo oko. Nikada joj nije oko suzilo pa da je ona to trljala ili da joj je bilo crveno. Nikada nije povraćala ili imala glavobolje. Nikada joj se nije zavrtjelo kada se naglo ustala. Nikada od učitelja nitko nije primijetio da Ivana ne vidi (niti mi doma). Dijagnoza joj je myopio alta i degenertive, ako sam dobro napisala. Unaprijed se ispričavam zbog načina pisanja i grešaka. Desno oko je veće od lijevoga. Mora na eho oba bulbusa, nisam sada siguran kako se piše. Ivana je curica jako pametna, osjećajna, inteligentna. Hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

korekcija visoke kratkovidnosti, visoki minus na jedno oko
Dean Šarić
Poštovana,

potrebno je kontaktnom lećom korigirati visoko kratkovidno oko (i drugo naravno), jer bez te korekcije desno oko ne gleda što je dugoročno loše. Naočale tu nisu od pomoći.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 − 14 =

Back to top button