Visoka dioptrija i ugradnja leća u oko?

Poštovanje, imam visoku dioptriju na jedno oko -15.00, a na drugo -16.00. Zanima me ugradnja leća u oko i dali HZZO pokriva troškove operacije? Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

visoka dioptrija ugradnja leća
Dean Šarić
Poštovani,

ugradnja leće kod ovakvih dioptrija vezana je uz niz mogućih komplikacija. Najbolje za Vas je nošenje kontaktnih leća. Ugradnjom leće nećete dobiti bolji vid, dapače vid je često lošiji nego s lećama, a rizik je neopravdano visok. HZZO samo iznimno pokriva troškove ovakve operacije, naime pokriva nošenje leća što je daleko najbolja opcija za Vas.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedamnaest − četrnaest =

Back to top button