Velika dioptrija samo na jednom oku kod djeteta?

Poštovani dr. Šarić, imam četverogodišnju kćer, na sistematskom pregledu jučer joj je ustanovljeno da ima +5.00 dioptriju i to samo na lijevom oku. Doktorica nam je dala recept za naočale i rekla nam je da dođemo kod nje na kontrolu za 3 mjeseca, da nam da upute za vježbu. Suprug i ja smo od nalaza šokirani i ne znamo kako dalje. Zanima me vaše mišljenje, dali je to izlječivo i postoji li šansa da se nekako to ispravi? Što biste vi napravili na našem mjestu? Nošenje naočala nam i nije tako strašno, ali nas samo zanima dali se može to bar malo ispravit? Molim vas za iskreno mišljenje. Unaprijed zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dioptrija na jednom oku
Dean Šarić
Poštovana,

mislim da bi svakako trebalo pokušati s kontaktnom lećom obzirom na razliku dioptrija uz adekvatne vježbe, i to što prije obzirom na dob djeteta.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 − šest =

Back to top button