Teško čitam a navodno ne trebam naočale?

Poštovani, imam 33 godine, dioptriju na jedno oko +0,25, a na drugo +0,50. Doktorica mi kaže da za tu dioptriju nije potrebno korištenje naočala, da je moj vid iznad prosjeka, da vidim savršeno. Međutim, na blizinu mi snježi bjelina pozadine papira ili ekrana na kompjuteru, slova mi se lagano mute i ulažem napor kada čitam na blizinu. Smeta mi dnevna svjetlost, naročito dok vozim auto, te prostorije koje su jako osvijetljene. Pitao bih Vas da li je ipak potrebno nositi naočale s primjerenom dioptrijom ili ne? Unaprijed zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ne vidim a ne trebam naočale, loš vid bez dioptrije
Dean Šarić
Poštovani,

vjerojatno imate malo veću dioptriju, pa bi bilo potrebno učiniti skijaskopiju da se utvrdi pravo stanje i moguća potreba za korekcijom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − 15 =

Back to top button