Što znači dijagnoza: izraženi refleksi na fundusu?

Poštovani, postavljena mi je dijagnoza: Opacitates IN CV O. UT, vaskularij uredan, makula bez endema, izraženi refleksi na fundusu. Dobio sam vitamine Occuvite 4 mjeseca i na kontrolu nakon korištenja. Znam da se treba naviknuti na “flaotere” i da je to zapravo jedini lijek. Mene zanima što točno znači izraženi refleksi na fundusu i opacitates in CV O.UT, jer gledajući po internetu dijagnoza je CV OU., a i nigdje ne mogu naći što znači izražen refleks na fundusu? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

izraženi refleksi na fundusu
Dean Šarić
Poštovani,

to je najvjerojatnije refleks krvnih žila koji može biti vezan za povišenje krvnog tlaka. Kontrolirajte krvni tlak. Opaciteti i floateri su jedno te isto.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × 2 =

Back to top button